شکیبا افخمی راد | شهرآرانیوز؛ جشنواره فیلم فجر که مهمترین رویداد سینمایی کشور و ویترین سینمای ایران محسوب میشود، بهمن ماه امسال چهل وسومین دوره خود را پشت سر خواهد گذاشت. جشنوارهای که براساس گمانه زنیهای مطرح شده در برخی رسانه ها، قرار است بعد از چند سال میزبان بازیگران و کارگردانان شناخته شده زیادی باشد که فقط نامشان میتواند دوباره تنور این رویداد را داغ کند و شور و هیجان را به کاخ جشنواره برگرداند.
چندین هنرمند مشهدی و خراسانی نیز امسال شانس حضور در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر و رقابت با دیگر هنرمندان را دارند. ما هم زمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری این رویداد، گزارشی درباره آثار هنرمندان مشهدی و برخی از مورد انتظارترین فیلمهای این دوره از جشنواره تهیه کردهایم که در ادامه پیش روی شماست.
سیدمحمود رضوی، سینماگر مشهدی که تهیه کنندگی آثاری، چون «سیانور»، «ماجرای نیمروز»، «دهلیز»، «دارکوب» و «لاتاری» را در کارنامه دارد، امسال با فیلم سینمایی «موسی (ع)» به جشنواره فیلم فجر میآید. این فیلم سینمایی یکی از نسخههایی است که از دل سریال حضرت موسی (ع) به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا استخراج شده و براساس آخرین خبرها به مقطع کودکی حضرت موسی (ع) میپردازد.
علیرضا کمالی و مریلا زارعی دو بازیگر اصلی این بخش هستند که علیرضا کمالی نقش عمران، پدر حضرت موسی (ع)، و مریلا زارعی نقش مادر ایشان را برعهده دارند. فیلم «موسی (ع)» بازگشت محمود رضوی به عرصه تهیه کنندگی سینما بعد از شش سال محسوب میشود. او آخرین بار سال ۱۳۹۷ فیلم «ماجرای نیمروز، ردخون» را تهیه کرده بود.
ساعد سهیلی، هنرمند مشهدی، با فیلم سینمایی «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی سعید سعدی، شانس حضور در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر را دارد. «خدای جنگ» محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهم معاصر را به تصویر میکشد.
به نظر میرسد سهیلی که این روزها با فیلم کمدی رمانتیک «پول وپارتی» بر روی پرده سینماها حضور دارد، یکی از متفاوتترین نقش هایش را در این فیلم بازی کرده است. او تا به امروز سه بار نامزد دریافت سیمرغ بازیگری شده ولی هنوز دستش به این جایزه نرسیده است.
ساره بیات، از دیگر هنرمندان شهرمان، پس از بازی در فیلم سینمایی «عنکبوت» در سال ۹۸ و سریال «گیسو» در سال ۹۹، در هیچ پروژه تصویری حضور نداشته است. اما حالا با فیلم اجتماعی «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی به جشنواره میآید. امینی که با نگارش فیلم نامههایی مانند «ماجرای نیمروز»، «لاتاری»، «درخت گردو» و «موقعیت مهدی» و بازیگردانی در سینما شناخته میشود، در این فیلم برای نخستین بار کارگردانی را تجربه کرده است.
باید دید بیات که نتوانسته بعد از درخشش در فیلم «جدایی نادر از سیمین» و کسب دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره بیست ونهم، جایزه دیگری از این رویداد دریافت کند، با «چشم بادومی» موفق به شکار سیمرغ میشود یا نه.
فریدون جیرانی، سینماگر خراسانی، بعد از گذشت شش سال دوری از سینما، قرار است فیلم جدیدش با نام «نام من مینا» را بر اساس فیلم نامهای از امیر عربی جلوی دوربین ببرد.
این فیلم که شانزدهمین ساخته سینمایی جیرانی محسوب میشود، شانس حضور در جشنواره فیلم فجر امسال را دارد، البته به شرط آنکه هرچه زودتر وارد مرحله تولید شود. هنوز جزئیاتی درباره داستان «نام من مینا» منتشر نشده است، اما بر اساس برخی گمانه زنی ها، این فیلم داستانی زنانه دارد. جیرانی آخرین بار با فیلم «آشفتگی» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت که مربوط به سی وهفتمین دوره این رویداد میشود.
آرمین رحیمیان، بازیگر مشهدی که به واسطه ایفای نقش عبدالمالک ریگی در فیلم «شبی که ماه کامل شد» میان اهالی سینما شناخته میشود، در فیلم «ماه پنهان» اولین ساخته سینمایی محمدرضا یکانی، به ایفای نقش پرداخته است. این فیلم در ژانر اجتماعی و با سوژهای ملتهب، متقاضی حضور در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر است و داستان زندگی خانواده یک کارگر ساختمانی را روایت میکند که زندگی خوب و خوشی دارند، اما طی اتفاقی با بحرانی بزرگ روبه رو میشوند. رحیمیان که در سالهای اخیر پرکار شده است، سال گذشته نیز با فیلمهای «آسمان غرب» و «نپتون» در جشنواره حضور داشت.
ابراهیم ایرج زاد، فیلم ساز مشهدی، با فیلم «شوهر ستاره» برای حضور چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر اقدام کرده است. فیلمی که تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره داستان و مراحل تولیدش منتشر نشده و فقط براساس برخی اخبار غیر رسمی از حضور حامد بهداد دیگر هنرمند مشهدی در گروه بازیگرانش بهره گرفته است.
پیش بینی میشود «شوهر ستاره» هم همچون دو ساخته قبلی ایرج زاد که موضوعهای ملتهبی داشتند به داستانی چالش برانگیز و اجتماعی بپردازد. فیلم اول این کارگردان، «تابستان داغ» نام داشت. فیلمی که با نامزدی در سیزده رشته، حائز رکورد بیشترین تعداد نامزدی در سی وپنجمین جشنواره فیلم فجر شد. او در سال ۹۸ هم فیلم «عنکبوت» را براساس داستان واقعی یک قاتل سریالی کارگردانی کرد. این فیلم در بخش خارج از مسابقه سی وهشتمین دوره جشنواره به نمایش درآمد.
حامد بهداد، بازیگر شناخته شده مشهدی، سال پرکاری را پشت سر گذاشته است و با سه فیلم شانس حضور در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر را دارد. یکی از این آثار، فیلم «شوهر ستاره» به کارگردانی ابراهیم ایرج زاد است که پیشتر به آن پرداختیم. او همچنین در فیلم «دوران» به کارگردانی محسن جسور نیز بازی کرده است. این فیلم که داستانش در دهه شصت و در شهر ماهشهر روایت میشود، برای اولین بار بهداد را در مقابل بهنوش طباطبایی قرار داده است.
فیلم «برای رعنا» به کارگردانی ایمان یزدی، دیگر فیلمی است که این بازیگر در آن به ایفای نقش پرداخته است. این اثر اجتماعی جزئیاتی درباره داستانش منتشر نشده، اما از دیگر بازیگرانش میتوان به پانته آ پناهیها و نادر فلاح اشاره کرد.
رضا عطاران، هنرمند مشهدی که چند سالی است آثارش در گیشه موفقیت چندانی نداشتهاند، امسال در فیلم متفاوتی به نام «صددام» جلوی دوربین رفته و با پریناز ایزدیار هم بازی شده است.
بسیاری منتظر اولین اکران این فیلم در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر هستند. این فیلم را پدرام پورامیری کارگردانی کرده است. باید دید عطاران که در آخرین حضورش در جشنواره فیلم فجر توانسته بود سیمرغ بلورین بهترین بازیگری برای بازی در فیلم «روشن» را کسب کند، میتواند در تجربه جدیدش نیز خوش بدرخشد یا نه.
مهران احمدی، فیلم ساز و بازیگر خراسانی، چندی پیش برای سومین ساخته سینمایی اش به نام «آقای زالو» پروانه ساخت دریافت کرد. فیلمی در ژانر کمدی اجتماعی که هنوز مراحل تولیدش آغاز نشده است، اما برخی رسانهها از آن به عنوان یکی از آثار احتمالی چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر نام میبرند.
احمدی که ساخت دو فیلم «مصادره» و «سگبند» را در کارنامه دارد، در «آقای زالو» قرار است برای اولین بار با امین حیایی همکاری کند. داستان این فیلم در چند دهه روایت میشود و به همین دلیل امین حیایی با گریمهای مختلف، ردههای سنی متفاوت یک شخصیت را ایفا خواهد کرد.